house-icon  ​​Ebeltoftvej 64, Feldballe

Åbningstider for ud og indlevering af hunde. Åbningstider for butikken - se på siden åbningstider.

Hverdage: morgen 09.00 - 10.00, aften 16.00 - 17.00

Lørdag: kun morgen 09.00 - 10.00

Søndag: kun aften 16.00 - 17.00

​​Alt optaget i juli måned, fra 5 juli til og med 28 juli, få pladser før og efter.

Vi holder ferielukket i 2024

Fra 24 maj til og med 9 juni.

Fra 13 sep. til og med 29 sep.

Fra 1 nov. til og med 1 dec. 

Vi holder ferielukket i 2025

Fra 4 januar til og med 2 feb.

​Fra 2 juni til og med17 juni

Fra 11 sep. til og med 28 sep.

Fra 7 nov. til og med 7 dec.

​Hvis du har kat samarbejder vi med:

​Hundens ophold ​

​Hundene bor i lyse bokse. Hver hund har sin egen boks med tilhørende løbegård. Hunden må gerne have sin egen kurv med, men helst plastik kurve eller en stofkurv der kan sættes oven i en af vores plastik kurve. Mange har tæppe med, som kommer i vores kurv, så har de noget med der lugter hjemligt. Vi vil gerne være fri for de tunge madras lignende puder, der er svære at håndtere for os og som ikke kan kommes i vores kurve. Vi tager ikke dyner/puder med fjer.  Legetøj er på eget ansvar, hundene bruger det ikke når de er her, de har simpelthen ikke tid. Vi giver masser af godbidder og knasestænger, så lad også det blive hjemme.

Der er en behagelig temperatur i hundepensionen hele året rundt.

Vi har megen kontakt med hundene både under fodring og under vore rundture i hundepensionen.


Hundene luftes 2 gange dagligt mindst, da vi lufter efter vejret og årstiden, i mange tilfælde er hundene ude i de store løbegårde hele dagen, hvor vi sætter dem sammen i de flokke, der nu engang passer sammen. De hunde der af forskellige årsager, ikke kan være i de store løbegårde sammen med andre, bliver luftet i løbegård alene.

Frihed og masser af plads

Vi gør meget ud af at hundene er så lidt i deres bokse som muligt, da de er flokdyr og gerne vil være sammen med andre og det gør dem også mere trætte, så når de bliver lukket ind om aftenen er der som regel ro. Vores erfaring er at hundene på den måde ikke bliver stressede af at være i hundepensionen, de falder til ro i indhegnningerne og lægger sig forskellige steder, går lidt rundt i små flokke og har det i det hele taget dejligt. De føler sig ikke spærret inde på nogen måde, men har deres frihed og masser af plads. Det er sjældent at vi har hunde der bider deres tæpper i stykker, det sker kun de dage hvor det regner hele dagen og hundene kun er ude i små perioder, så kan der være en enkelt hund der keder sig.

Bruger din hund medicin?

Vi giver naturligvis nødvendig medicin, mens hunden er hos os. Men det er meget vigtigt at man sørger for hele tiden at følge op på de vacciner der modvirker kennelhoste, da specielt en gammel hund ikke tåler at blive smittet. Det er særligt i efteråret det bryder ud, men hvis man hele tiden sørger for, at få sin hund vaccineret, når man alligevel er hos dyrlægen til det årlige eftersyn, er man helgarderet. Alle hunde skal have den vaccine mod kennelhoste som gives som næsespray, enkelte dyrlæger er modvillige mod at give den, men de skal hvis i forlanger det.

Dyrlæge Line Heilskov fra Thorsager dyrlægeklinik er tilsynsførende dyrlæge her hos os, og kommer på kontrolbesøg hvert halve år i pensionen og udtagelsen hænger i butikken til gennemlæsning. Line er gået på pension og Anja har overtaget dyrlægeklinikken. Anja har været ansat hos Line i mange år og er særdeles dygtig. Line bor stadie på klinikken og kan derfor stadig tilkaldes ved syge dyr udenfor klinikkens åbningstid. Det er betryggende for os, da Århus dyrehospital som andre dyrlæger henviser til er en dyr fornøjelse, samtidig med, de ikke kører ud på sygebesøg, hvis tilfældet skulle være, en hund ikke kan flyttes. Vi er godkendt af fødevarestyrelsen, som kommer på uanmeldt besøg hvert andet år. Klik på linket fra fødevarestyrelsen og læs kontrol rapporten.

Dyrlægen har skrevet følgende om Kennelhoste:

Kennelhoste

Kennelhoste er en fællesbetegnelse for øvre luftvejslidelser hos hunde og skyldes flere forskellige vira og bakterier.

De vigtigeste er Parainfluenzavirus og/eller bakterien Bordetella bronchiseptika.

Coronavirus, Adenovirus, Mycoplasmer, Herpesvirus, Streptococcer og andre agens samt kulde, træk og høj luftfugtighed kan også forårsage øvre luftvejslidelser og dermed kennelhoste.

Hunde i alle aldre kan få kennelhoste. Sygdomstegn er ru og tør hoste og nogle gange forsøg på opkastning. Parainfluenzavirus kan være svær at behandle, hvor infektion med Bordetella bronchiseptica er lettere at komme til livs afhængig af, om der tilstøder komplikationer som f.eks. i form af lungebetændelse. Smitte sker direkte fra hund til hund især steder, hvor der er mange hunde samlet.

ennelhoste er almindeligt i Danmark og vacciner mod kennelhoste har indtil nu dækket Parainfluenza alene. Der findes en vaccine, der virker mod både Parainfluenza og Bordetella bronchiseptica. Vaccinen dryppes i næsen og immuniteten overfor B. bronchiseptica indtræder hurtigt. Hvis hundene vaccineres årligt med denne vaccine, er de dækket godt ind mod begge agens. Hvis hunden skal i pension, er det en god idé at få den vaccineret i god tid inden den sendes af sted og gerne 1 måned før.

Vaccinerne beskytter ikke 100 % mod kennelhoste, men de har vist sig at have en god beskyttelse mod Parainfluenzavirus samt Bordetella. Der findes ikke vacciner mod de andre agens, der kan give kennelhoste. Ved at vaccinere håber vi at kunne mindske den høje grad af smitte der sker, når der er udbrud af sygdommen.​

Hunde i løbetid.

Vi modtager helst ikke hunde i løbetid, skulle hunden gå i løbetid mens den er her, flytter vi den så vidt muligt for sig selv, men fralægger os ethvert ansvar. Forventer man at hunden kan komme i løbetid i perioden, eller er den uventet kommet det, meddeles dette ved indlevering. Man skriver under på ved indlevering, at skulle hunden bliver parret under opholdet, er det på ejerens regning og risiko. Vi gør hvad vi kan, men uheldet kan være ude. 

Hundefoder - Det serverer vi for din hund under opholdet

Vi fodrer med Skyttens hundefoder, som vi også forhandler. Det er et kvalitetsfoder uden konserveringsmidler, farvestoffer eller tilsætningsstoffer af nogen art. Er baseret på kylling og fisk, med et meget stort indhold af fiskeolie. Gå ind på siden " vi sælger " der er et link til Skyttens hjemmeside og læs alt om foderet. Det er samtidigt et allergivenligt foder og giver hunden en dejlig blød og fyldig pels. Vi har flere eksempler på hunde der er sluppet af med deres eksem, når de spiser Skyttens hundefoder.
Vi har endnu aldrig haft en hund der havde problemer med at skifte til vores foder, så lad trygt jeres eget foder blive hjemme. Der bliver jo alligevel ikke reduceret i prisen, hvis i medbringer eget foder.​ Hvis i mod forventning medbringer eget foder, skal det pakkes i poser med daglig ration, da vi ikke kender jeres foder og derfor har svært ved at dosere det. 

Feldballe Hundepension | Ebeltoftvej 64, Feldballe | 8410 Rønde | Mobil: 28 29 19 49

​Vurderet 4.9 / 5 stjerner på baggrund af 14 anmeldelser på Facebook